360° Camera

Met een 360° camera schiet jij de mooiste 360° video en foto. Het opgenomen materiaal is gelijk beschikbaar en klaar om te uploaden naar bijvoorbeeld Youtube.

Deze camera’s zijn leuk én nuttig voor zowel consument als zakelijke gebruiker. Heb je er als ondernemer bijvoorbeeld al eens over nagedacht om een virtuele tour te maken voor op je website?

Met name 360° video’s kennen een sterk toenemende populariteit, dit heeft met name te maken met platformen als Youtube en Facebook die het formaat enorm promoten.

360° graden video is de content die je principe ook gewoon af kan spelen op een “plat scherm” (daar kent het zelfs zijn oorspong). Je kan dan met behulp van bijvoorbeeld een “panknop” het beeld rondslepen en daardoor letterlijk om je heen kijken.

Het allerleukste is echter om de content te bekijken met een VR-bril. Het geeft je echt een totaalervaring en als je dat zelf ervaart is je dat ook niet moelijk voor te stellen.

Hoe werk het?

Een 360° video of foto herken je al snel, als je er een op bijvoorbeeld Facebook ziet langskomen in je tijdslijn zijn het de video’s en foto’s die meebewegen als jij je telefoon beweegt.

360 graden video wordt feitelijk opgenomen door verschillende lenzen (camera’s) tegelijk. Deze camera’s hebben allemaal hun eigen invalhsoek en nemen los van elkaar dus allemaal een stukje van de omgeving voor hun rekening. Na het filmen worden deze verschillende “invalshoeken” aan elkaar gezet om 360 graden filmervaring te vormen. Dit in elkaar zetten wordt ook wel “video stitching” genoemd.
Dit video-stitchen is een zwaar proces en tot voor kort feitelijk alleen mogelijk op een desktop of zwaardere laptop waarbij gebruik gemaakt werd van speciale software.

Een 360° camera beschikt, over het algemeen, meerdere lenzen die al het beeld om je heen opnemen, de camera “stichted” het beeld voor je aan elkaar en het resultaat is een kant en klare 360° video.

Open this in UX Builder to add and edit content