360° Livestreamen op Facebook – Ja dat kan gewoon hoor!

Facebook_Live_360

Facebook is 1 van de 2 partijen (Google is de andere) die erg veel inspanningen verricht om Virtual Reality zo snel mogelijk geadopteerd te krijgen door ” de massa” (voor de duidelijkheid, dat ben jij: “het verdienmodel” ook wel “Cash Cow”). Niet heel verwonderlijk als je bedenkt dat Facebook een paar jaar geleden maar liefst $2 miljard neerlegde voor Oculus. (en daarnaast overigens nog een half miljard aan schadevergoedingen diende af te rekenen ook)

Facebook_Live_360_in_post

360° video en foto uploaden naar Facebook was al een makkie, en kort geleden werd ook al een dedicated 360° app aangekondigd en nu is het dan ook zover dat we kunnen gaan Livestreamen naar Facebook. En wel Livestreamen in 360° formaat! Niet echt heel erg nieuw, op Youtube kan het al wat langer maar het vermoeden is dat Facebook even heeft gewacht tot er iets meer cameras beschikbaar waren waarmee je dit ook daadwerkelijk kan doen…

Het is dus zover, je kan gewoon een 360° Livestream opstarten op je favoriete Social network. Je dient daar wel voor in het bezit te zijn van een van de volgende cameras:

Facebook_Live_360-Compatible

Je ziet van links naar rechts: Samsung Gear 360 “2017” (net aangekondigd), Giroptic IO, de Insta360 en de ALLiecam, de twee cameras helemaal rechts vereisen trouwens een iets dikkere beurs (de Nokia Ozo komt op grofweg E50.000)

Heb je overigens niet de beschikking over een van deze cameras? Er is wel een omweg, je kan hier even kijken om een RTMP Server URL en “Stream Key” te verkrijgen voor jouw camera.

 

 

Hoe start je jouw Facebook Live 360 stream?

Volg de volgende stappen om jouw Facebook Live 360 te starten:

  1. Ga naar Facebook Live Create
  2. Selecteer “Create Live Stream”
  3. Selecteer de checkbox Live360 “This Live Stream is a 360° video”
  4. Selecteer waar je de Stream wilt weergeven
  5. Zet de RTMP Server URL en “Stream Key” in je 360° camera app (zorg die App ook up to date is trouwens!)
  6. Stream en preview om te kijken of alles OK is.
  7. Ga Live 360!

Nou kortom, een kind kan de was doen en lol gegarandeerd! We kunnen niet wachten op de eerste Livestreams en zeker met de zomer in het vooruitzicht is Facebook zijn timing GENIAAL!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *