360 Productfotografie

Een 360° productfoto is eigenlijk niks meer dan een 3D animatie waarbij een serie foto’s op zo’n manier bij elkaar wordt gebracht dat het eindresultaat een “foto” is die over 1 of meerdere assen geroteerd kan worden.

360° productfotografie is een sterk opkomend medium, met de snelle ontwikkelingen op het gebied van Virtual Reality mag deze vorm rekenen op een groeiende belangstelling vanuit de hoek van Online winkeliers.

Iedereen die online producten verkoopt, via welk kanaal dan ook, weet dat goede productfoto’s een van de belangrijkste factoren vormen voor succesvolle conversie. Dit komt met name doordat de grootste drempel voor het doen van een online aankoopt ligt in het feit dat de consument het product niet fysiek kan zien, vasthouden en aanraken.
Door gebruik te maken van goede productfoto’s van een hoge kwaliteit ben je in staat om deze drempel zo ver mogelijk te verlagen.

Wat maakt het verschil?

360° productfoto’s maken hier het verschil. De techniek is niet nieuw en wordt al toegepast door diverse webwinkels en merken die hun producten op een zo volledig mogelijke manier willen presenteren aan het publiek.

Onderzoek toont aan dat het gebruik van dit type productfoto leidt tot een gemiddelde omzetstijging van maar liefst 40% (!!)

Dit feit zit met name in de “kopers psychologie”, de klant kan een product toch aan alle kanten bekijken en dit werkt de suggestie van het “in handen hebben” zodanig in de hand dat dit zijn uitwerking niet mist.
Naast het verhogen van conversie (omzet) is er nog een tweede voordeel wat er valt te behalen met goede 360° productfoto’s: de retourlogistiek. Op het moment dat klanten zich een beter beeld hebben kunnen vormen van het artikel wat ze aankopen zal het ook minder snel retour gestuurd worden. (elke online winkelier/retailer zal de opmerking: “op de foto zag het er heel anders uit” wel herkennen)

Ik ga nog een paar stappen verder:

In de nabije toekomst zullen steeds meer consumenten hun aankopen doen in Virtual Reality (de eerste VR winkelplatforms staan al in de steigers)

Dit is ook het moment dat 360° productfoto’s zullen gaan van “Nice to Have” naar “Must Have”

 

Webshop best sellers