360° video editting op je Smartphone? Dat kan

v360_1

Het staat inmiddels wel vast dat 360° video op het moment wel een van de populairste bezigheden is op het gebied van Virtual Reality. Met het populairder worden van het medium is de apparatuur om het te maken ook volop beschikbaar gekomen. Waar het “in den beginne” nog draaide om wat lompere camera’s met output waar nog vele uren van “stitching” in het beeldmateriaal ging zitten, zijn we inmiddels aanbeland in het tijdperk waarin een 360° camera niet groter hoeft te zijn dan een pingpongbal. Ook qua output is er inmiddels al wel het een en ander veranderd. De meeste modernere camera’s voeren het stitching proces gewoon “aan boord” uit en je deelt je 360° filmpje met een druk op de knop op Youtube en Facebook.

360° Video editten op je Smartphone?

Voor degenen die toch wel een en ander wensen te editten aan het beeldmateriaal is het nog wel even zoeken, en wat is er nou makkelijker dan het editten van jouw 360° video op je Smartphone?

Dan kan ik je voorstellen aan V360, een app die het bewerken van 360° beeldmateriaal een heel stuk makkelijker maakt. Het doel van de app is om zo simpel mogelijk te functioneren en dat lijkt aardig te lukken.

De huidige methode van bewerken vraagt vaak om het verplaatsen van het beeldmateriaal vanaf de camera naar een smartphone en vervolgens naar een PC. V360 verwijdert een aantal stappen en stelt je in staat om het beeldmateriaal direct op je Smartphone te parkeren. Daar kan je vervolgens aan de slag met de bewerking.

 

Compatibility en mogelijkheden

De ontwikkelaars achter de app claimen dat het de perfecte match is tussen willekeurig welke 360° camera die momenteel verkrijgbaar is. Dat wil zeggen dat de app compatible is met Samsung, Nikon, Kodak, Insta360 en Ricoh.

Onder de bewerkingsmogelijkheden bevinden zich bijvoorbeeld: Trimmen, Stitching, sorteren, het toevoegen van muziek en mogelijkheden tot het met 1 klik delen op platformen als Youtube, Facebook en Vimeo.

De V360 app is momenteel alleen nog beschikbaar op Android, een iOS versie is onderweg.

Download V360 hier

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *