360° Virtual Tour

Virtual Tours zijn in bepaalde kringen al een redelijk ingeburgerd begrip. Op Funda zijn steeds meer huizen te vinden waarbij één of meerdere 360° foto’s te vinden zijn. Bij gebruik van meerdere van dit soort foto’s heb je het feitelijk al over een Virtuele tour.

Wist je dat de meeste NVM makelaars het bezichtigen van woningen op een Oculus Rift al aanbieden? Dit wordt mogelijk gemaakt door de applicatie die Funda speciaal voor dit doel ontwikkelde. Het is slechts een van de voorbeelden van de zeer brede toepassingsmogelijkheden van Virtual Tours.

Virtual Tours zijn bruikbaar voor Makelaars, Architecten, Projectontwikkelaars, Hoveniers, Evenementenbureaus. Noem het maar op.

Toegevoegde waarde

Het grote voordeel van een Virtual Tour is zonder twijfel de Immersive component van een Virtual Tour, doordat mensen feitelijk “middenin” de omgeving staan en om zich heen kunnen kijken en rondlopen ontstaat er eigenlijk meteen een binding. Deze binding is van grote waarde voor het verdere verloop van een verkooptraject.
We blijven even bij het makelaarsvoorbeeld, de opmerking “op de foto’s zag het er veel groter/kleiner uit” (waarbij groter/kleiner vervangen kan worden door een veelvoud aan constateringen) is natuurlijk geen onbekende. Het grote voordeel van een 360° graden foto’s, of deze nu op kantoor bij de makelaar of thuis met een Google Cardboard op, worden bekeken is dat er een veel duidelijker indruk ontstaat bij de klant. Het “voor niks” komen opdraven bij bezichtigingen is op deze manier dan ook sterk terug te dringen.

Men kan zich ook een goed beeld vormen van zaken, stel je voor dat je klant kan rondlopen in een appartement wat alleen nog op papier bestaat, dit met een simpele handbeweging kan inrichten en de kleuren zoals hij zou willen al kan aanbrengen met een volgende handbeweging.

Feitelijk is alles mogelijk. Kort gezegd ben je met de techniek in staat om klanten te laten rondlopen in een omgeving gebaseerd op werkelijk of computer-gegenereerd. Als je dit even laat inzinken besef je je meteen de enorme potentiële mogelijkheden hiervan.

 

Open this in UX Builder to add and edit content