De 5 beste Gear VR Horror Apps van dit moment

pupil

Oke, tijd om weer eens te kijken naar wat VR Horror! Dit blijft een van de populaire tijdsverdrijven in VR en dat is niet zonder reden, bij horror op een plat scherm moet er nogal wat gebeuren om je dosis adrenaline te krijgen. In Virtual Reality is dit een heel ander verhaal, doordat VR zo immersive is, is er niet eens heel veel nodig om je de stuipen op het lijf te jagen.

Vandaag kijken we naar de 5 beste VR horror experiences van het moment voor je Samsung Gear VR.

Dreadhalls

Hoe zou het voelen als je opgesloten zit in een doolhof? En niet alleen maar samen met een monster? En je hebt ook nog eens GEEN beschikking over wapens? Het enige wat je in handen hebt is een zaklamp en met behulp daarvan moet je jouw weg zien te vinden door dit doolhof. Geen probleem uiteraard maar zorg dat je je op tijd verstopt want anders val je ten prooi aan het monster wat jou zoekt. Leuke aan deze game is dat je geen 2 keer hetzelfde doolhof voorgeschoteld krijgt aangezien deze voor elke experience willekeurig wordt samengesteld.

Download in de Oculus Store

Affected — The Manor

Nu al een absolute klassieker in VR Horror, en uiteraard ook daarbuiten, is de “Haunted House” formule. “Affected, The Manor” is een fantastische toevoeging aan dit genre en is met name gericht op het directe schrikeffect. Eenmaal in het huis dien je dit te doorzoeken waarbij je zelf mag kiezen waar je begint, er zijn in totaal 4 verschillende aflopen en door, zeer vakkundig, gebruik te maken van het directe schrikeffect staat deze experience garant voor enkele heftige schrikmomenten!

Download in de Oculus Store

Pupil

In de categorie “enge en verlaten scholen waar van alles aan de hand is” vind je “Pupil”. Je opdracht is om het mysterie wat in de school ligt te ontrafelen. Deze experience haalt behoorlijk wat inspiratie uit de Japanse horrofilm scene en zit boordevol atmosfeer en een zorgvuldig opgebouwde spanning.

Download in de Oculus Store

The Hospital — Allison’s Diary

En zo belanden we bij een volgende klassieker: jawel een ziekenhuis! In 1956 overlijdt er een kind in het donkere Santa Bernadette Martire psychiatrisch ziekenhuis. Net voor het overlijden sschijft “Allison” haar diepste geheimen op in een dagboek wat vervolgens kwijtraakt, diverse vragen rond het overlijden worden nooit beantwoordt. Een paar jaar laten gaat het ziekenhuis dicht en ben jij de onderzoeker die gewapend met alleen een zaklamp op zoek gaat naar de antwoorden.

Download in de Oculus Store

Dark Days

Om deze top 5 in stijl af te sluiten moeten we natuurlijk nog het onvermijdelijke hotel hebben 😉 Een psychologische thriller die zich afspeelt in een verlaten hotel. Op je tocht los je puzzles op en de spanning werkt daarbij langzaam naar een hoogtepunt toe. Als je gek bent van Twin Peaks of de X Files is dit zeker een Must Have experience.

Download in de Oculus Store

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *