Apple gaat AR

“AR is de toekomst”

Bij de meeste mensen is het wel bekend dat AR de toekomst is binnen de wereld van technologie, en zo ook bij de Amerikaanse tech gigant Apple. Met grote concurrenten Samsung en Google die de laatste jaren al druk bezig zijn met het ontwikkelen van hun AR en VR-producten zoals de Samsung Gear VR en de Google Glass. Was het slechts een kwestie van tijd totdat Apple zich ook in deze opkomende markt ging mengen.

En nu met het in huis halen van de Nederlandse VR-expert Arthur van Hoff, lijkt Apple echt stappen te gaan maken op het gebied van VR. Naast de komst van VR-expert Arthur van Hoff heeft Apple de laatste paar jaar meerdere mensen aangetrokken op het gebeid van VR en AR. Dit toont aan dat Apple druk bezig is met het uitbreiden van hun VR-research. Daarnaast heeft Apple-CEO Tim Cook zich ook meerdere malen begeesterd uitgelaten over AR zo heeft hij gezegd: “Augmented reality kan net zo’n belangrijk idee blijken als de smartphone”.

Apple’ s Augmented Reality-bril 

Al enige tijd wordt er gesuggereerd dat Apple druk bezig is met het ontwikkelen van een AR-bril. Het schijnt dat deze AR-bril afhankelijk zal zijn van een draadloze verbindingen met een extern apparaat zoals een IPhone. De AR-bril zal dus in principe fungeren als een extra scherm, de IPhone zal in dit geval al het rekenwerk verrichten.

Betrouwbare bronnen melden dat de massaproductie van deze AR-bril zal beginnen ergens tussen het laatste kwartaal van 2019 en het eerste kwartaal van 2020. En dan zal die ergens in het tweede kwartaal van 2020 op de markt verschijnen. Echter zou de eerste versie van deze Apple AR-bril erg gering zijn.

Apple Arcade AR/ VR-games 

Apple Arcade is een abonnementsdienst van Apple voor IOS-games, middels Apple Arcade heeft Apple ook een nieuw platform gecreëerd voor mogelijke AR/ VR-games op de IPhone. Middels een abonnement op dit platform kunnen Apple Arcade abonnees dan deze nieuwe AR/ VR-games spelen op hun Apple device. Het schijnt dat Apple al naar verluidt een half miljard dollar hebben geïnvesteerd in nieuwe games voor Apple Arcade.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *