Augmented Reality brillen lijken dan misschien wel heel erg op een Virtual Reality bril maar de techniek, en dus ook de brillen, zijn fundamenteel anders.

Waar Virtual Reality is gericht op het laten geloven dat iets echt is, werkt Augmented Reality volgens het principe: het jou laten geloven dat de wereld om jou heen anders is.

Lees, voor meer details, de beschrijving van Augmented Reality en die van Virtual Reality.

Een Augmented Reality bril is, naast Mobiele AR en AR via PC of TV,  1 van 3 methodes om Augmented Reality te beleven.
Een Augmented Reality bril verandert je omgeving of voegt hier iets aan toe, dit kan omdat de AR bril, in tegenstelling tot de VR bril, voorzien is van transparant materiaal.

Je ziet dus gewoon de “echte wereld” door de bril, de digitale toevoeging wordt aan de binnenkant van de glazen weergegeven en vormt zo een digitale laag over de echte wereld. (dit wordt ook wel de AR Overlay genoemd)

Verder is de bril voorzien van Camera’s en diverse andere sensoren (Gyroscopemagnometeraccelerometer) zodat de bril “weet” waar fysieke objecten zich bevinden.

De bril gebruikt deze eigenlijk voor hetzelfde doel als de VR bril namelijk Headtracking en Positionele tracking, omdat de bril ook weet waar fysieke objecten zich bevinden, wordt het mogelijk om virtuele objecten te laten “interacteren” met fysieke. Het is hiermee ook mogelijk om zaken te bedienen door gewoon “in de lucht” te swipen, slaan of wat dan ook.

Een goed voorbeeld hiervan; er staat een virtuele Dino op je keukentafel, als jij heen en weer loopt, en er omheen loopt, blijft de dino gewoon op zijn plek staan, en als hij gaat lopen, blijft hij ook op de tafel rondlopen. De virtuele objecten zijn “verankerd” in de echte wereld.

Augmented Reality brillen zijn nog niet echt bereikbaar voor de gemiddelde consument, de verwachting is echter dat hier snel verandering in zal komen.

Lees alle artikelen over AR Headsets hier

 

Open this in UX Builder to add and edit content