Augmented Reality in de bouw

Dankzij het toenemende gebruik van smartphones, tablets en andere apparaten in de verschillende commerciële en zakelijke sectoren wordt de implementatie van nieuwe AR-technologie steeds toegankelijker voor meer mensen en bedrijven.

Hoewel er een toenemende vraag is naar AR in de gezondheidszorg, detailhandel en e-commerce, zijn er volop nieuwe kansen en een stijgende vraag naar AR in de architectuur en de bouwsector.

De mogelijkheden van AR in de bouw

In de bouwsector kan bijvoorbeeld Augmented Realitytechnologie helpen bij de ontwikkeling van slimme steden. Augmented Reality speelt dan een belangrijke rol in het bouwproces.

Steden verzamelen enorme hoeveelheden aan gegevens. Met Augmented Reality kunnen deze gegevens visueel zichtbaar gemaakt worden. Met behulp van AR kunnen architecten een meer creatieve en directe manier vinden om stedenbouwkundigen te laten zien hoe hun projecten eruit zullen zien in het echte leven door een digitaalvisueel beeld te creëren,wat kan leiden tot een snellerebesluitvorming.

Het kan een nieuw transportcentrum zijn of de volgende wolkenkrabber in een stad; in alle gevallen maakt het gebruik van Augmented Reality het werk gemakkelijker.

Augmented Reality-modellen voor bouwprojecten

Nu met behulp van Augmented Reality-platforms, is het eenvoudig om nieuwe stadsprojecten te ontwerpen. Neem bijvoorbeeld het platform WakingApp dit iseen professionele Augmented Reality-studio waarmee professionals, zoals bouwers en architecten, gebruik kunnen maken van een eenvoudige toolset. Projecten kunnen worden gevisualiseerd voordat ze worden gebouwd, waardoor veel fouten kunnen worden voorkomen.

Wat interessant is aan de WakingApp-technologie, is dat ontwikkelaars en ontwerpers geen eerdere codeerervaring nodig hebben om te kunnen profiteren van de toolset. Ze kunnen snel kwaliteits-AR-ervaringen creëren om bouwprojecten te presenteren met slechts een beperkte ervaring in coderen.

De HoloLens van Microsoft kan helpen bij bouwprojecten

De Mixed Reality HoloLensvan Microsoft kan 2D-blauwdrukken tot leven brengen. Op de bouwplaats kunnen werknemers 3D-modellen combineren met real-time gegevens. Zo kunnen problemen en fouten van tevoren worden gevonden en opgelost voordat ze beginnen met bouwen.

Dit versnelt bouwprocessen en verhoogt de kwaliteit van het geleverde eindproduct. Met behulp van deze technologie kunnen bouwvakkers hun vaardigheden naar een nieuw niveau tillen, hun kennis vergroten en deze gebruiken om betere beslissingen te nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *