Chrome WebVR in januari 2017 in de Playstore

chromeVR

Zoals de planning nu is zal Chrome, de welbekende internetbrowser van Google, vanaf januari 2017 volledig “WebVR” compatible zijn.

WebVR is een fundament wat volop in ontwikkeling is en het zorgt er voor dat Virtual Reality rechtstreeks vanuit de browser aan de gebruiker geleverd kan worden.
Met andere woorden: je bent straks in staat om, vanuit Chrome op je mobiel, je VR bril op te zetten en te starten.

Dit werd recent onthuld door Megan Lindsay, WebVR productmanager bij Google. De aankondiging werd gedaan op de WebVR Spec in de VS. Daar waren diverse grote partijen uit de VR industrie aanwezig om te praten over de ontwikkelingen op het gebied van VR in browsers.

 

Mogelijkheden WebVR

Web VR biedt een aantal mooie opties, het biedt bijvoorbeeld de mogelijkheid om VR en/of interactieve omgevingen te creëren met behulp van webdevelopment tools.

Dit schept volop mogelijkheden voor een grote groep ontwikkelaars die op dit moment nog niet echt in staat zijn om VR content te creëren.

De mogelijkheden voor “de consument” zijn haast onbegrensd, het wordt mogelijk om websites vorm te geven als Virtuele werelden waar je gewoon in rondloopt, een hele vorm van navigeren op het web zal mogelijk worden. Stel je even voor dat je niet langer achter je “platte scherm” zit te kijken (of swipen) maar dat je in een virtuele wereld rondloopt waar je even het nieuws checkt, kijkt wat voor het weer het wordt of een virtueel kijkje op je beoogde vakantielocatie neemt.

 

vakantie_vr

 

Planning

De planning is om nog in december dit jaar een Beta te lanceren, de “stable” zou dan in Januari gereleased moeten worden. Met stable wordt bedoelt dat de Chrome browser die je vanaf dat moment in de Play store ziet staan WebVR ready zal zijn.
Google heeft nog meer in petto, ze werken momenteel ook aan een WebVR Chrome geschikt voor Windows, deze zal Oculus Rift en HTC Vive supporten.

Deze versie wordt “vroeg in 2017” verwacht en zal een mooie stap zijn naar het “bij elkaar trekken” van Internet en Virtual Reality.

Er wordt daarnaast ook nog gewerkt aan een Chrome VR shell die het mogelijk maakt om 2D websites in VR te bekijken, deze versie staat voor de eerste helft van 2017 op het programma voor Android en later in het jaar ook voor Desktop Chrome.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *