Coming: de nieuwe Vive Pro Eye

VR: Vive Pro Eye

HTC heeft meerdere aankondigingen rond zijn hun nieuwe VR bril, de Vive, gedaan tijdens de CES (Consumer Electronics Show). De Vive Pro Eye met oogtracking zal zijn voor de meer zakelijke VR-toepassingen, in de richting van de futuristische robotica die de mensheid het leven vergemakkelijkt. Voor consumenten komt er nog een andere versie, namelijk de Vive Cosmos-bril met inside-out-tracking, uit.

Eye-tracking

De in de bril geïntegreerde oogtracking van de Vive Pro Eye maakt het mogelijk om met oogbewegingen menu’s te bedienen, waardoor controllers niet meer nodig zijn en de bril onder andere te gebruiken is door mensen die om wat voor reden dan ook hun armen of handen niet kunnen gebruiken. Daarnaast kan de weergave verbeteren door foveated rendering, waarbij de delen waar de gebruiker naar kijkt à la minute met meer detail gerenderd kan worden.

De Vive Cosmos 

De Vive Cosmos wordt de nieuwe Vive-bril voor consumenten, die zowel thuis als onderweg te gebruiken is. Hij werkt in combinatie met zowel smartphones als pc’s. De bril heeft inside-out-tracking en heeft dan ook geen externe sensoren nodig om bewegingen te traceren. Er zijn twee naar voren gerichte camera’s en twee camera’s aan de zijkant. Daarnaast toont HTC twee controllers voor de Cosmos. Begin 2019 zijn de developer kits uitgekomen voor de Vive Cosmos, die van de Pro Eye volgen dit tweede kwartaal.

Reclame voor HTC

HTC kondigde aan dat het in een jaar tijd duizend games heeft toegevoegd aan zijn Viveport-platform en dat het vanaf 5 april een maandabonnement voor ongelimiteerde toegang tot dat platform gaat aanbieden. Wees er dus snel bij! Daarnaast werken ze samen met Mozilla aan de komst van de Firefox Reality-browser naar de Vive en is er een samenwerking met Amazon voor het makkelijker maken van het ontwikkelen van vr-sites voor AWS-gebruikers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *