Deel II: VR in Unity – De Unity Website –

unity_VR_deel_2

Zoals we in Deel 1 al melden: de Unity website is zeer uitgebreid, daarnaast staat Unity bekend om een uitstekende leerstraat die je (ons) op weg helpt om de eerste stappen in Unity te zetten.
Overigens beperkt een en ander zich niet alleen tot de eerste stapjes.

De website bevat een schat aan informatie voor zowel beginners als gevorderden en kent daarnaast een actieve community met diverse forums waar gebruikers vragen kunnen stellen en support krijgen van elkaar (of Unity)

Als je op de website komt en je scrollt wat naar beneden kom je al snel het “Get Started” kopje tegen, onder deze 5 knoppen kan je feitelijk alles terugvinden wat je (we) nodig zou kunnen hebben voor je VR creatie in Unity. We beperken ons in dit deel ook alleen tot de essentiele stappen, dit om een en ander leuk te houden in termen van hoeveelheid informatie 😉

Get Started

 

get_started_unity

We lopen ze stap voor stap met je door:

Tutorials

Zoals de naam al doet vermoeden………..
Je hebt in Tutorials de keuze tussen “Engine” en “Services & Production

 

unity_tutorials

 

Engine

Onder engine tref je onder “Projects” een aantal panklare projecten-tutorials aan waarmee je de absolute basics in Unity kan leren beheersen. Leer hoe Unity werkt, leer werken met Assets, Game objects en andere essentiële wetenswaardigheden.

Onder “Topics” tref je vele nuttige tutorials aan die gaan over onderwerpen variërend van scripting, navigatie tot geluid en animatie.

Services & Production

Onder service & production kan je alles terugvinden wat betrekking heeft op bijv: Cloud build, Game performance reporting en het gebruik van de Unity Asset Store

 

Courseware

Niet zo heel spannend voor onze excercitie, hier lees je hoe je Unity certified developer kan worden en zover zijn we nog niet….

 

Documentation

Deze sectie is minimaal net zo waardevol en essentieel als de tutorials-sectie. We zouden ook willen aanraden hiermee te beginnen.
Een en ander is opgezet in de “boekvorm” en navigeert eenvoudig naar de verschillende basics.

Links tref je de verschillende hoofdstukken aan en door 0p het plusje te klikken duik je een leveltje dieper het hoofdstuk in.

 

Community

Hier bevinden zich de diverse kanalen waar je voor support terecht kan.

Je hebt de beschikking over een groot aantal forums, elk toegespitst op een specifiek onderwerp.
Er is een “answers” sectie waar je vragen kan stellen (of anderen kan helpen met specifieke topics)
Feedback voor als je goede ideeen hebt voor toekomstige versies van Unity en een heuze Issue Tracker waarin het vinden en oplossen van bugs centraal staat.

 

unity_community

 

Asset Store

De Unity asset store is de place to be voor alles wat je nodig hebt voor het creëren van content.
Je kan de asset store vergelijken met een soort van App store maar dan met andere inhoud.

Veel in de asset store kost geld, veel is ook gratis. Je kan met het filter (rood omcirceld) aangeven wat je zoekt, maar ook of het gratis moet zijn of niet.

Voor onze How To reeks hoef je overigens geen geld uit te geven, wij zorgen er voor dat de benodigde assets beschikbaar komen via VRwereld.

 

unity_assetstore

 

Volgend deel?

In een volgende deel is het tijd om eens aan de slag te gaan met onze eerste stapjes in Unity, Stay Tuned dus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *