Eminem’s VR Documentaire ‘Marshall from Detroit’

VR documentaire

Na het wachten op de release na de trailer afgelopen jaar is het dan zo ver. VR-filmproductiehuis Felix & Paul Studios debuteerde vorige maand Marshall From Detroit op Sundance 2019, een korte virtual reality-documentaire met beroemde rappers Eminem en Sway Calloway.

Detroit door Eminems ogen

Geregisseerd door directeur Caleb Slain, neemt de korte film de kijker mee op een nachtelijke rit door Detroit, met een openhartig gesprek over de gedachten en het uitzicht van de rapper op de stad. Terwijl de kijker met ze meerijdt, heeft Eminem een gesprek met Sway Calloway, terwijl kijkers een 360 graden uitzicht op de stad hebben. Het idee is dat de kijker de stad ziet, zoals Eminem hem beleeft, een tikje surrealistisch. Caleb Slain vertelde Variety dat ze de unieke once-in-a-lifetime ervaring met Marshall wilden vastleggen in VR, om de kijker zo kennis te laten maken met een meer mystieke versie van Detroit die anders nooit te zien was geweest.

VR album trend

Eminem heeft van alle artiesten de meeste albums verkocht in 2018. Dat juist hij meegaat met de VR trend, is eigenlijk geen verrassing meer. Verwacht wordt dat dit nog meer gaat opkomen onder andere artiesten ook. Deze documentaire is in ieder geval gratis te beleven via de Oculus Rift, Go en Gear VR.

 

Hier is vast de trailer:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *