Facebook Spaces voor Oculus Rift

facebook_spaces

Het staat te gebeuren, je hoeft straks je Virtuele omgeving helemaal niet meer te verlaten, want Facebook heeft tijdens zijn 10de jaarlijke F8 conferentie “Facebook Spaces” voor VR gelanceerd.

Oke, misschien een klein beetje overdreven maar Facebook heeft inmiddels heel goed begrepen dat “Social VR” een erg belangrijke factor zal gaan zijn in de Virtuele Wereld. Voor degenen die zelf al een VR bril bezitten zullen dit misschien wel een klein beetje herkennen. Na een tijdje Gamen (en met tijdje zit je als Gamer al snel aan een halve dag ;-)) bekruipt je op enig moment dat gevoel van eenzaamheid. Je wilt op zijn minst even Facebook checken in ieder geval 😉

Nu heb je qua “Socializing” al wel wat keuze binnen Oculus Home, ik noem bijvoorbeeld vTime maar er kan niks op tegen “Good ‘ol Facebook”.

Facebook Spaces biedt een volledige integratie van Facebook in het Oculus ecosysteem, en meer. Zodra je de app opent connect je jouw Facebook account, daarmee synchroniseer je gelijk al je vrienden, likes en liefhebberijen met je Oculus. Spaces heeft uiteraard dezelfde doelstelling als zijn grote broer: het maken van vrienden en het hebben van een online “presence”.

Gebaseerd op de data die Facebook al over jou in zijn bezit heeft (kuch!) stelt Spaces een aantal Avatars aan je voor waar je uit kan kiezen. Uiteraard is een en ander daarna nog volledig te customizen naar je eigen inzicht. Na voorgaande acties ben je klaar om te gaan!

Spaces draait uiteraard om “Sociaal zijn” en dat kan in Spaces op een behoorlijk aantal manieren. Zo kan je met elkaar praten, chatten maar kan je bijvoorbeeld gezellig met zijn allen tekeningen maken. Wat ook erg aardig is is het feit dat alle 360° video’s die Facebook inmiddels rijk is (en dat zijn er miljoenen) te bekijken zijn, uiteraard samen met je vrienden. Om het helemaal compleet te maken heb je zelfs de beschikking over een eigen virtuele Selfiestick waarmee je jouw leukste, virtuele, momenten kan vastleggen. (en uiteraard weer delen ;-))

Als kers op de slagroom is er een volledige integratie van Facebook Messenger inclusief videochat ondersteuning dus je hoeft dus  feitelijk nooit meer de Virtuele wereld te verlaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *