Facebook support vanaf nu ook 360° foto

facebook_360_foto

Update 10-6-2016: uit de Facebook Newsroom: “Over the next few days we’ll be rolling out the ability to share your own 360 photos on Facebook”, wij kregen zelf nog geen foto geupload en krijgen hier meer meldingen van. Het lijkt er op dat de optie dus in Nederland nog niet is uitgerold.

Facebook heeft al vol ingezet op 360° video, je hebt er vast al wel eens in je timeline voorbij zien komen.

facebook_360_foto

In een volgende stap om Virtual Reality “Mainstream” te maken en om zoveel mogelijk mensen te laten genieten van de techniek heeft Facebook vanaf vandaag ook de mogelijkheid om 360° foto’s te uploaden en eenvoudig te bekijken.

Uiteraard weten we dat Facebook, naast het jou laten genieten nog een 2de doelstelling zal hebben, Facebook is zoals we weten eigenaar van Oculus 😉

360° foto uploaden naar Facebook

Het is vanaf nu mogelijk om vanaf Smartphone of via het web een 360° foto te uploaden, deze foto kan je gewoon maken met je Smartphone, dit kan je doen met een veelvoud aan apps. (wij zijn gek op de Streetview VR app die dit ondersteunt, lees hier hoe dat werkt)

 

360° foto bekijken op Facebook

Je kan de foto’s op Facebook bekijken door “rond te slepen”, voor de meest complete ervaring zet je een mobiele VR bril op. Je let hierbij op het kompasicoontje, als deze aanwezig is betreft het een 360° foto.

Gezien het gemak waarmee vrijwel iedereen 360° foto’s kan maken en deze nieuwe mogelijkheid om deze foto’s ook met een “single click” te delen voorspellen wij vast een stortvloed aan 360° foto’s in de komende maanden 😉

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *