Fortnite’s online concert is de toekomst voor VR.

Onlangs had Fortnite een online-concert georganiseerd op grote schaal. De bekende dj Marshmallow trad op in de digitale wereld van het bekende spel Fortnite. Het spel wordt wereldwijd door meer dan 100 miljoen mensen gespeeld. Het concert werd online bekeken door 10 miljoen mensen.

Invloed van het concert

Volgens het Guinness world of record boek staat het huidige record van het concert met het grootste bezoekersaantal op 4 miljoen. Fortnite is er met haar digitale concert dus ruimschoots overheen gegaan. Verder is het nummer happier van Marshmallow en Bastille 6 plekken gestegen van 8 naar 2 in de top 100 van Billboard.

 

Kwaliteit van de VR

De kwaliteit van het concert was bijna net zo goed als in VR. De kwaliteit van het geluid en de stage waren van zeer hoge kwaliteit. Mede door de lichtshow leek het net of je er zelf bij was. Alle elementen van het concert waren gebaseerd op de echte concerten die Marshmallow geeft. Het was mogelijk om in het virtuele publiek te dansen, waardoor het concert nog meer vibes kreeg.

 

Toekomst VR

Omdat het concert van zo’n hoge kwaliteit was en moeilijk te onderscheiden was van een echt concert van Marshmallow zien veel mensen toekomst in online-concerten voor VR. Hiermee worden deze concerten nog realistischer aangevoeld. Door de toevoeging van VR lijkt het net of je er zelf bij bent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *