Niet de eerste maar waarschijnlijk wel de bekendste onder de Augmented Reality brillen: Google Glass.
De bril kende een stormachtige introductie, flopte vervolgens min of meer en er werd al vrij snel besloten de bril alleen nog te leveren aan bedrijven voor professioneel gebruik.

 

Brian Ho
Software developer Brian Ho holds a Google Glass device at Vandrico, a Canadian company specializing in wearable computing, during a demonstration for the media in North Vancouver, B.C., on Tuesday July 30, 2013. The company is developing software for the device which is one of only a few in the country. (AP Photo/The Canadian Press, Darryl Dyck)

 

Waar kwam de Google Glass vandaan?

Google Glass werd ontwikkeld door het Google X Lab in de VS. Het stond bekend als Project Glass en ook door Google gepatenteerd. Het project werd destijds aangekondigd op Google+ door projectleider Babak Parviz, Steve Lee en Sebastian Thrun.

In April 2013 kwam het prototype te koop voor een selecte groep “Glass Explorers”, de Glass koste toen $1500,-
In Mei 2014 kwam de bril vervolgens beschikbaar voor het grote publiek. De lancering ging niet ongemerkt voorbij, er kwam een storm van protest los die met name te maken had met zorgen over privacy maar ook veiligheid.

 

google-glass

 

Hoe gaat het verder?

In Januari 2015 kondigde Google aan te stoppen met de productie, het project werd echter niet opgegeven.
In december 2015 vroeg Google nog een vergunning aan bij de amerikaanse Federal Communications Commission (FCC) voor een nieuwe versie van Glass.

Tot op heden is het verder vrij stil, het enige wat erop wijst dat Google het project (voor de consumentenmarkt) nog niet heeft beindigd is een veelzeggende verklaring op de Glass website en een mededeling van Ivy Ross, Vice President van Google Glass die hij aan Wired gaf.

“Our recent changes reiterate Google’s commitment to the wearables category in general and we are heads down building the future of the product,”

 

Google_Glass