De Google Daydream headset maakt onderdeel uit van het Google Daydream ecosysteem. (lees hier wat dat ecosysteem exact is)

De headset zal, zo beloofd Google, een buitengewoon comfortabele en ergonomisch verantwoorde headset zijn.
Het referentiemodel (View) dat ontwikkeld werd in samenwerking met diverse kleding en accesoirebedrijven (onbekend welke), zal de blauwdruk vormen welke andere producenten kunnen gebruiken om Daydream Headsets te ontwikkelen en produceren.

Het project is open source en omdat het onderdeel van het Daydream platform is is de verwachting dat dit een model zal zijn wat een grote populariteit zal gaan kennen.

Afbeeldingsresultaat voor daydream view kopen

De View headset

De headset is opvallend van verschijning doordat hij is afgewerkt met stof, verder is de bril, aldus Google, erg geschikt voor brillendragers en is het gezichtskussen gemaakt van ademend materiaal.

De (Daydream Certified!) Smartphone zal draadloos met de headset syncen, geen gedoe met connectortjes dus 😉
De enige beperking voor dit moment is dat de headset enkel compatible is met de Google Pixel smartphone. Zoals je hier echter al kan lezen zijn de meeste Smartphone producenten al enige tijd aangehaakt bij het Google Daydream platform.

De View wordt geleverd inclusief een Motion controller en de hele opzet is erop gericht om je langer en comfortabeler in de Virtuele werkelijkheid te laten verblijven.

Prijs en verkrijbaarheid

De View is in “3 hippe tintjes” verkrijgbaar voor E69,-
Naar goed gebruik is de bril in Nederland nog niet leverbaar, we laten uiteraard even weten wanneer het moment daar is.

Afbeeldingsresultaat voor google daydream view