HTC Vive tracker vanaf nu te bestellen

vive_tracker

Hoe leuk zou het zijn als je elk gewenst object “Trackable” zou kunnen maken binnen het Lighthouse trackingsysteem van je HTC Vive? Vanaf nu is dat mogelijk want de HTC Vive tracker, die tijdens de CES2017 werd gepresenteerd is vanaf nu te bestellen en ook leverbaar in Nederland.

Wat heb je aan de HTC Vive Tracker?

De Tracker maakt elk object wat je wilt “bespeelbaar” of in ieder geval zichtbaar in de virtuele werkelijkheid. Of het nou een honkbalknuppel of een geweer is, of zelfs je huisdieren, het maakt niet uit. Bevestig er een HTC Vive tracker aan en het object wordt volledig trackable in VR.

Waar we nu nog wel eens zien dat de HTC Vive Move controller op allerlei “onconventionele” manieren wordt vastgestrapt, vastgetapet etc etc aan objecten kan je met deze Tracker eindelijk op een normale manier bereiken wat je wilt.

Hoe ziet dat eruit?

De HTC Tracker meet een centimeter of 10 in doorsnee en ziet er eigenlijk een beetje uit als een grote ijshockey puck.

htc_tracker_1

De tracker is voorzien van diverse connectoren waaronder een 6 pins “Pogo” connector, micro USB voor het opladen en van binnen is er draadloze connectivity voor het connecteren met de host computer. Uiteraard vinden we aan de binnenkant ook de welbekende “Lighthouse” sensoren terug waarmee de Tracker wordt gevolgd binnen Virtual Reality.

Verder is de Tracker voorzien van een standaard schroefdraad (1/4 inch) zodat je hem vrij eenvoudig en zonder hoge kosten kan monteren door gebruik te maken van het ruime aanbod aan “mounts” wat normaalgesproken gebruikt wordt voor actioncams en dergelijke.

De Tracker is voorzien van een accu, de speelduur bij een volle accu bedraagt circa 4.5 uur.

 

Prijs en beschikbaarheid

De tracker is leverbaar in Nederland en kost je dan E119,- +E27,- aan verzending. (bestel hem hier) Totaal E146,- euro dus.
Bedenk je wel even dat het risico bestaat dat je nog invoerheffing en BTW moet afrekenen bij de postbode want het pakketje zal van buiten de EU komen.

 

htc-vive-tracker-1

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *