Insta360 Nano voor iPhone 6

insta360_nano_feautured

360° Camera’s zijn razend populair, het feit dat we in 1 jaar zijn gegaan van het nodig hebben van een “zwerm” GoPro’s voor het opnemen van 360° video naar pingpongbal formaat draagt hier zeker aan bij.

Nu kon het natuurlijk niet lang duren voordat de volgende (en nog kleinere) 360° camera het licht zou zien.insta360_nano_2

De Insta360 Nano voor iPhone 6 lijkt hier 1 van de eerste voorbeelden van te zijn. Het kleinood schuif je in 1 beweging op je iPhone en je kan beginnen met het filmen van 360° video!

Wat koop ik?

Dit fantastische kleine stukje techniek is vanaf deze maand verkrijgbaar en is geschikt voor je iPhone 6/6S en iPhone 6 plus/6S plus. Deze camera bestaat uit 2 x 210° fisheye lenzen die elkaar in zichtveld licht overlappen om een volledig 360° zichtveld mogelijk te maken.

Deze camera schiet zijn content op een resolutie 2040 x 1520 op 30 FPS, dat is op zich niet heel indrukwekkend of baanbrekend, wat wel buitengewoon interessant is is de verschijningsvorm, het bedieningsgemak en de afmetingen en gewicht.

Het apparaatje is Apple MFi gecertificeerd wat wil zeggen dat je hem zo kan inpluggen op je iPhone, de bediening gaat praktisch hetzelfde als dat je de iPhone camera zelf bediend.
Op het moment van “aankoppelen” opent er automatisch een App waarmee je het filmen kan starten, je ziet hetgeen je filmt terug op je display.
De camera die naar de voorzijde wijst verschijnt als groot beeld en hetgeen zich achter je bevindt is zichtbaar in een kleiner schermpje.

Opgenomen content kan je gelijk bekijken en meteen delen met anderen, het beruchte “Video Stitchen” is dus, ook bij deze camera, niet langer noodzakelijk.

Uiteraard is de content VR ready en kan je deze bekijken met je Cardboard of andere mobiele VR bril. Sterker nog, de verpakking van de Insta360 is al een cardboard die je alleen nog even in elkaar hoeft te vouwen!

insta360_nano_5

 

Ecosysteem? Ook voor Android?

Voorlopig wordt de Insta360 Nano alleen voor de iPhone omgeving uitgebracht, het is op dit moment niet duidelijk of er ook plannen liggen deze camera ook voor Android gebruikers beschikbaar te maken.

 

Wat betaal ik hiervoor?

Omdat deze camera natuurlijk voor een deel gebruikmaakt van de in de iPhone aanwezige hardware is de prijs vriendelijk, de adviesprijs ligt op dit moment op $199,-. Prijzen in euro’s zijn nog niet bekend maar de ervaring leert dat dit neer zal komen op E199,-

We hebben nog geen enkele vermelding of vooraankondiging gezien bij de grote nederlandse webwinkeliers maar verwachten dat dit niet lang zal duren.

Voor degenen die hem vanaf 30-7-2016 alvast via Amazon willen bestellen: via de koopknop op de website van Insta360 kom je gelijk op de goede plek.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *