KNGF Geleidehonden zet in op Virtual Reality

uitgelicht_KNGF_1

Hoe is het eigenlijk om een blindengeleidehond te zijn?

Vanaf nu kan je daar zelf achterkomen met de 360° video die KNGF Geleidehonden lanceert. De video neemt je mee in de boeiende wereld van de geleidehond en laat je zien welke keuzes hij onderweg maakt om bijvoorbeeld obstakels te omzeilen. De video laat je van dichtbij meemaken hoe de hond zijn weg vindt in winkels, nauwe doorgangen leert inschatten en uiteraard ook hoe hij speelt met soortgenoten.

De video zal worden ingezet voor voorlichtingsdoeleinden op scholen, bij verenigingen en op evenementen.

 

“Kan ie dat ook?”

Peter van der Heijden, hoofd Training en Cliëntenzorg bij KNGF Geleidehonden legt waarom gekozen is voor dit initiatief.

“In hun dagelijkse werk met geleidehonden horen onze trainers en geleidehondgebruikers regelmatig “wat geweldig, ik wist niet dat-ie dat ook kan” of “ongelooflijk wat die hond voor jou doet”. Er gaat vaak een wereld open als mensen van dichtbij een geleidehond aan het werk zien. Ze kennen het fenomeen wel, maar het besef van wat de hond daadwerkelijk voor zijn blinde baas doet, is vaak maar oppervlakkig. Met VR begeef je je ineens in onze wereld van de geleidehond en zijn trainer”

 

Beleven op iedere locatie

Dennis van Plateringen, projectleider vanuit het online team bij KNGF Geleidehonden, vertelt: ‘De ontwikkelingen binnen de VR-technologie zorgen ervoor dat je overal levensechte ervaringen kunt beleven, thuis op de bank, op straat of in de klas. Onze hersenen ervaren VR als werkelijkheid. KNGF Geleidehonden introduceerde eerder al de geleidehondenbeleving, een simulator op ons eigen terrein waar je op een loopband met een speciale VR-headset op beleeft hoe het is om met een geleidehond in het drukke verkeer in Amsterdam te lopen. Daarmee hebben we onze deuren opengezet en nodigen we bezoekers uit om onze organisatie te bezoeken en verder kennis te maken. Deze nieuwste VR-video doet het omgekeerde: we gaan letterlijk het land in om niet alleen over onze honden te vertellen, maar om het werk van de geleidehond echt te laten beleven.’

 

Online te bekijken

Voor het maken van de video werd de hulp van ontwikkelaar Purple Concepts ingeroepen. De apparatuur om de video mee te bekijken wordt verzorgd door Samsung Nederland.

Stap zelf in de wereld van de geleidehond en bekijk de film op geleidehond360.nl en is te ervaren op Smartphone of PC. Uiteraard geeft bekijken met behulp van een VR bril het mooiste resultaat, om die reden gebruikt KNGF Samsung Gear VR brillen tijdens voorlichtingsbijeenkomsten.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *