Matterport kondigt support voor WebVR aan

VR_in_vastgoed

Het inmiddels behoorlijk bekende “Immersive Media Platform” Matterport heeft aangekondigd WebVR te gaan ondersteunen. Dit biedt voordelen voor de gebruiker, deze zal in staat zijn om VR ervaringen direct vanuit Chrome browser te laden zonder eerst een App te hoeven downloaden.

De support is voorlopig alleen van toepassing op Googles “Daydream Ready” phones, onbekend is of de support nog zal worden uitgebreid.

De verwachting is dat WebVR in de nabije toekomst een steeds grotere gebruikersgroep zal gaan kennen, de verwachting daarbij is ook dat de adoptie van Virtual Reality als techniek versneld zal worden door WebVR (lees hier wat WebVR is)

Matterport is een van de partners die samenwerkt met Google om WebVR uit te rollen en maakt hiermee een mooie stap.

“Bij Matterport willen we het zo makkelijk mogelijk maken om VR content te maken, distribueren en consumeren” aldus Bill Brown, Ceo bij Matterport.

“WebVR helpt enorm bij het simpel, snel en direct toegankelijk maken van VR content aan het publiek”

 

matterport

Hoe ziet dat eruit?

Het werkt inderdaad erg eenvoudig, in de Chromebrowser wordt simpelweg een icoontje aangetikt, je Smartphone gaat in de VR bril en je bent al onderweg. Met WebVR is het opstarten en ervaren van Virtual Reality eigenlijk niks meer dan het aanklikken van een  linkje zoals je dat vandaag de dag al gewend bent.

 

Vorig jaar baarde Matterport al enig opzien met de aankondiging van CoreVR, een functionaliteit waarmee klanten van Matterport op eenvoudige wijze bestaande 3D tours kunnen omtoveren tot VR experience. Deze stap betekende dat Matterport in 1 klap de partij werd met de grootste verzameling aan “Real World spaces” in Virtual Reality. (Bekijk de “Spaces” bibliotheek hier.)

Matterport is voornamelijk in gebruik in de vastgoedsector waar het gebruikt wordt voor het creëren van Virtuele Tours van vastgoed in alle soorten en maten.

 

Zelf aan de slag?

Om, via Chrome browser, binnen te stappen in de wereld van Matterport VR spaces heb je de volgende zaken nodig:

  • Een Daydream Ready smartphone
  • Een Daydream View VR headset
  • Chrome browser

Er wordt overigens hard gewerkt aan support voor andere browsers en platforms.

Voor meer informatie over Matterport kijk je hier

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *