De Samsung Gear VR is de Virtual Reality bril die Samsung in samsung_gear_VR
samenwerking met Oculus ontwikkelde. Dat wil zeggen dat de bril zelf is ontwikkeld door Samsung en dat de content komt van het Oculus Platform. Deze headset draagt om die reden dan ook de branding van zowel Samsung als Oculus.

De bril is sinds november 2015 verkrijgbaar, de adviesprijs ligt op E99,- en is ondermeer verkrijgbaar bij Coolblue

 

De Samsung Gear VR

De Samsung Gear VR behoort tot de mobiele VR brillen

De Samsung Gear VR werkt eigenlijk volgens hetzelfde principe als de Google Cardboard. De Gear VR is echter qua ontwerp, gebruikt materiaal en draagcomfort wel van een andere klasse dan de Cardboard.
Deze VR headset is lichtgewicht en fraai van vormgeving. Als je de Gear VR voor het eerst in handen krijgt merk je wel dat er aandacht is besteedt aan de bouwkwaliteit en een en ander voelt gewoon goed aan.

Het gebruikte materiaal is kunststof en de bril is op de juiste plaatsen voorzien van een gezonde dosis “cushioning” waardoor de bril, ook bij langduriger gebruik, niet vervelend gaat aanvoelen.

 

Versies

Er zijn gedurende de afgelopen jaren een aantal versies van de Samsung Gear VR op de markt verschenen.
We zetten ze in dit artikel op een rij, je kan hier gelijk ook lezen welk type Samsung Smartphone compatible is met de verschillende versies.

 

Controllers

Je bedient de Gear  door middel van de, aan de rechterkant van de bril,  geïntegreerde touchpad. Met tikken en swipen
navigeer je moeiteloos door de interface. Optioneel zijn er ook Bluetooth controllers of gamepads verkrijgbaar, dat is voor sommige games zeker een aanrader en voor sommige applicaties zelfs simpelweg onmisbaar.

 

Display

Omdat het hier een Mobiele VR bril betreft hangt dit af van de specificaties van de gebruikte Smartphone, raadpleeg hiervoor dus de specificaties van jouw specifieke toestel.

 

Tracking

Voor de headtracking en positionele tracking gebruikt de Samsung Gear VR een gyroscoop, accelerometer en een proximitysensor. In tegenstelling tot veel andere mobiele VR brillen heeft de Gear deze sensoren zelf aan boord.

 

Content:

De Gear is “Powered by Oculus”, aan content dus geen gebrek. We zetten hier geen lange lijst met beschikbare content neer maar verwijzen je voor het meest actuele aanbod graag door naar SamsungVR platform van Samsung

 

 

Prijs:

De adviesprijs van de Samsung Gear VR is afhankelijk van de gewenste versie.