Monitorless wordt Samsungs AR Headset die je jouw PC laat gebruiken zonder scherm

Monitorless_Samsung

De komst van Mixed Reality headsets zoals de HoloLens  betekent, potentieel, het langzame einde aan de vertrouwde PC-monitor. Je applicaties, video’s en games gaan van het scherm af en stappen letterlijk de echte wereld binnen. Zo ver is het uiteraard nog niet want de techniek heeft nog wel even wat tijd nodig, toch is dit het scenario van de toekomst.

Samsung lijkt een mooie tussenstap te gaan maken met de onthulling van een zeer interessant concept. Samsung komt met het concept net voor de Samsung showcase op het Mobile World Congres wat volgende week in Barcelona gehouden wordt.

Ontworpen door Samsungs: Creative Lab maakt Monitorless gebruik van een bril die verbonden wordt met je Smartphone, die op zijn beurt aangesloten op een PC. De bril kan vervolgens worden gebruikt om het scherm op zowel Smartphone als PC als AR overlay te zien en gebruiken. Het zou op deze manier zelfs mogelijk zijn om je PC en Smartphone te gebruiken zonder dat deze uberhaupt in de buurt zijn.

Samsung claimt tevens dat deze headset VR functionaliteit heeft, als we naar het einde van de video kijken zien we een slider waarmee simpelweg kan worden bepaald hoeveel “echte wereld” er zichtbaar is voor de gebruiker. Hoe verder de slider naar AR staat hoe meer “echte wereld” en logischerwijs is “standje VR” ook VR en is en blocked de bril de wereld om je heen volledig.

Al met al is dit een zeer interessant concept, we weten verder nog niks maar wachten met smart op meer details volgende week.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *