Oculus officiele VR web browser: Carmel kondigt developer preview aan

Carmel_oculus

Oculus heeft op zijn blog een developer preview aangekondigd voor de, tijdens de Oculus Connect 3, aangekondigde VR webbrowser: Carmel.

Carmel is een browser die specifiek is ontworpen om Web VR tot leven te brengen via VR headsets, de verwachting is dat WebVR een behoorlijke vlucht zal nemen de komende tijd.
Zo komt bijvoorbeeld Google in januari met een update op Chrome waarmee het vanaf dat moment Crome VR is en volledig compatible met Web VR content. Ook Mozilla werkt aan een soorgelijk project.

Met WebVR kan je, simpel gezegd, internetpagina’s bezoeken in Virtual Reality. Je loopt er als het ware doorheen en daarmee biedt WebVR een hele nieuwe dimensie als het gaat om surfen op het web.

Maar terug naar Carmel!

Carmel WebVR kan overweg met  3D content, gebouwd met WebGL en WebVR API’s maar ook met 2D sitecontent door deze in VR te weer te geven. Dit kan varieren van de traditionele webpagina tot volledige 3D Immersive inhoud. Carmel is er voor nu op gericht om ontwikkelaars in staat te stellen om Webbased VR ervaringen te ontwikkelen en te testen.

Het Carmel framework staat in de kinderschoenen, net als de headsets waar het feest zich straks zal afspelen, om die reden belooft Oculus plechtig dat ontwikkelde content zal blijven functioneren bij updates die er in de toekomst zullen worden gedaan.

Ontwikkelaars kunnen gelijk beginnen met ontwikkelen, want hoewel de browser nog even op zich zal laten wachten kan er getest worden met de laatste WebVR APIs (in ieder geval voor de Samsung Gear)

De developer preview is vanaf nu beschikbaar als Gallery App in de Oculus Store, lees voor meer details en wat hulp bij het starten verder op het Oculus Developer blog

Het is nog niet bekend wanneer het platform volledig zal worden uitgerold voor de consument.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *