Oculus Quest: No strings attached

VR pixelig?

Als je denkt aan Virtual Reality, dan denk je misschien wel aan de ontelbare mogelijkheden van voorwerpen, maar dan zie je dat wellicht ook nog steeds pixelig voor je. Daarnaast, als je even verder denkt, voel je wellicht zelfs die zware oncomfortabele headset en een draad die je beperkt… Veel mensen zouden graag super vette – bijna echte – adrenaline aanjagende – games ervaren op een manier die hen het gevoel geeft dat je er echt bent. Dat is de geromantiseerde versie van VR-gaming die veel headsets proberen te verkopen. In werkelijkheid is de technologie er niet helemaal.

Nieuwe Virtuele realiteit

Dat kan veranderen met de Oculus Quest. Draagbaar, gebruiksvriendelijk en betaalbaarder dan zijn technologisch geavanceerde oudere broer, heeft de Oculus Quest hardware die dit net wel mogelijk maakt. Het zou de mid-range headset kunnen zijn die net dat zetje kan even om iemand tot volledig VR-fanaat te doen ontpoppen.

High end headset

De Quest is een echte alles-in-één headset. Er is geen high-end gaming-pc, geen zware, verwarde draden of vervelende externe sensoren, en u hoeft uw kelder niet om te bouwen in een VR-ruimte. De headset wordt geleverd met interne sensoren die kunnen worden gekalibreerd op de ruimte waarin u zich bevindt. Dat voorkomt dat je in botsing komt met meubels, en omdat je je geen zorgen hoeft te maken over kabels, wordt je ruimte niet beperkt door de lengte of plaatsing van kabels.

Gebruiksgemak volgens de reporters

De controllers zijn bijna identiek aan de Oculus Rift, maar draadloos en met hun eigen interne sensoren. Net als de touchcontrollers zijn ze eenvoudig op te pakken en te gebruiken, comfortabel in de hand te houden met verstelbare polsbandjes die kunnen worden vastgezet zodat ze niet afglijden en midden in een intense VR-sessie kunnen vliegen. Verder zijn eventuele problemen met zowel het warmtebeheer van de smartphone getackelt en hij is net zo soepel als op een HTC Vive, aldus de digitaltrend reporters.

VR release

Hoewel er geen twijfel over bestaat dat de Oculus Rift de beste optie blijft uit de Oculus VR-line-up voor eersteklas gaming, lijkt de Oculus Quest een perfecte vervanger zonder draad, met het gebruiksgemak van de normaal kwalitatief lagere opties.

De release wordt in april verwacht in Amerika. Ben jij ook zo benieuwd?

(Zie digitaltrends.com voor bronbestand.)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *