Oculus Rift & Touch controllers fors in prijs verlaagd

oculus_price_drop

Misschien is het omdat Facebook, het moederbedrijf van Oculus toch niet helemaal gerust is op de onverwacht grote populariteit (en bijbehorende verkoopcijfers) van Sony met zijn Playstation VR. Misschien heeft het ook wel andere redenen, het blijft gissen maarrrrrr het goede nieuws is dat de Oculus Rift en de Touch Controllers behoorlijk in prijs zijn verlaagd.

De Oculus Rift headset en de Touch controllers zijn namelijk elke met E100,- in prijs verlaag waarmee de aanschafprijs van een complete set in totaal E600,- zal gaan kosten. En dat is een prijsreductie van 25% wat we toch echt wel als zeer forst mogen kwalificeren! Het creëert tegelijk ook een, in ieder geval voor consumenten, zeer interessante situatie. Met een bedrag van E929,- was de HTC al “wat” duurder dan de Oculus Rift, met de huidige prijsverlaging echter wordt de Vive 50% duurder dan de Rift en dat is fors.

De vraag is dus ook even hoelang het duurt voordat HTC besluit tot een prijsverlaging.

Alles bij elkaar is Virtual Reality, als we even de Rift als rekenvoorbeeld nemen, een stuk betaalbaarder geworden. Waar je krap een jaar geleden E800,- voor een Rift + Touch controllers neertelde, en je daarnaast nog minimaal E1000,- kwijt was voor een geschikte PC. Vandaag reken je E600,- af voor de Rift + controllers en door recente technische innovaties op de Rift kan je inmiddels volstaan met een desktop vanaf E500,-.

Al met al is de prijs voor een kant en klare “Rift Set” bijna gehalveerd in nog geen jaar, en dat brengt de prijzen waarschijnlijk ook iets meer naar een voor consumenten normaal niveau.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *