ODG presenteert 2 goedkopere alternatieven voor Hololens

odg-r8-smartglasses

Augmented Reality is hot, dat schrijven we hier met zeer grote regelmaat. Het ontbreekt echter nog een beetje aan AR brillen voor “de gewone consument”. Het lijkt er echter op dat de eerste stap richting wat toegankelijkere AR brillen is gezet. Het Amerikaanse ODG (Osterhout Design Group) presenteert tijdens de CES2017 de R8 en R9 Smartglasses en dit volgens ons een behoorlijkse stap voor Augmented Reality richting Mainstream.

De “R serie” wordt aangejaagd door een Qualcomm Snapdragon 835 wat ruim voldoende zou zijn voor een optimale gebruikservaring. Verder zijn de brillen uiteraard voorzien van inside out tracking, een knap staaltje in een bril met dit prijsniveau. Verder nuttig om op te merken dat deze R Series gebruik zal gaan maken van de Qualcomm Snapdragon VR SDK, en deze zagen we al terugkomen in relatie tot het referentiemodel van een standalone VR headset de Qualcomm VR. Desgewenst geeft ODG aan dat de kwaliteit van tracking niet hetzelfde is als die van de Hololens, afwachten dus maar.

 

Specificaties

De brillen zijn voorzien van een dubbel 80Hz / 1080P OLED display en draaien op een door ODG ontworpen, op Android gebaseerd, besturingssysteem: ReticleOS. Daarmee zijn de brillen in staat om Android apps te draaien in “Legacy mode”. ODG geeft aan te werken aan diverse partnerships om te zorgen dat er zo snel mogelijk apps beschikbaar komen die verdergaan dan het “Smartphone Paradigma” en de volledige mogelijkheden van de brillen te kunnen benutten.

 

ODG R8 specifiek

De R8 heeft een FOV van 40° en weegt rond de 120 gram, de R8 kent een ietwat slankere vormgeving dan de R9 en is daarmee meer een “draagbril”. Verder zijn de specificaties redelijk gelijkwaardig aan de R9 met als enige uitzondering dat de R8 beschikt over een 1080p Stereocamera waarmee je in staat bent om 3D video op te nemen.

Developer kits worden verwacht rond Q3 2017, de R8 zal rond de $1000,- gaan kosten.

 

 

ODG R9 specifiek

De R9 heeft een FOV van 50° en weegt slechts rond de 170 gram. De R9 is tevens voorzien van een speciale aansluiting waarmee het eenvoudig is om diverse niche (aftermarket) modules te realiseren. Daarbij mag je denken aan UV, Nightvision of gesture controls. De R9 beschikt tevens over een 13MP camera waarmee je hoge resolutie video kan schieten tot maar liefst 120 FPS

Developer kits worden verwacht rond Q2 2017, de R9 zal rond de $1800,- gaan kosten.

 

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *