Online shoppen met Augmented Reality

Online shoppen is aan het veranderen

Er wordt bijna wekelijks wel een nieuw apparaat toegevoegd die ARCore ondersteund. ARCore is het platform van Google waarop Augmented Reality-apps worden uitgebracht door verschillende app ontwikkelaars. Met deze AR-apps beschikken consumenten nu over technieken waarmee ze bijvoorbeeld objecten kunnen opmeten of objecten in hun woonkamer kunnen plaatsen, zodat ze een beeld krijgen van hoe het eruit zal zien in hun eigen woonkamer. Deze AR-technieken kunnen dus erg interessant zijn voor webwinkels, middels AR-technieken kunnen zei hun producten aan hun klanten tonen op een geheel nieuwe manier. AR zal het online shoppen gaan veranderen.

AR-Shopping van Google

Google heeft een nieuwe functie geïntroduceerd genaamd AR-Shopping voor alle Pixel-smartphones, de enige voorwaarde is dat je pixel smartphone wel Playground geïnstalleerd moet hebben. Met AR-Shopping kunnen consumenten middels de camera van hun Pixel verschillende meubels bekijken in hun eigenhuis. Bij deze meubels moet u bijvoorbeeld denken aan lampen, bureaus, tapijten of een koffietafel. Wanneer u via AR-Shopping een meubel in u huis plaats heeft u ook de mogelijkheid om deze op uw telefoonscherm te verschuiven en te verplaatsen.

Online shoppen met VR

Naast AR worden ook VR-technieken steeds vaker toegepast op het gebied van online shoppen. Het grote voordeel van VR is dat het als het ware een product echt tot leven kan wekken voor een consument. De consument krijgt echt een duidelijk beeld van hoe het product eruitziet. Daarnaast kan VR ook een prettigere winkelomgeving creëren voor de consument, zo wordt een winkelcentrum over het algemeen als erg druk beschouwen. Maar met VR kun je een rustig moment creëren waardoor de consument op zijn gemak het product kan bekijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *