Startrekenen VR: met virtual reality werken aan je rekenvaardigheden

startrekenen

Sommige rekenkundige onderwerpen zijn lastig te begrijpen vanuit een boek of een instructievideo. Met name het domein Meten en Meetkunde heeft veel onderwerpen die duidelijker worden als je ze ervaart. Denk hierbij aan het vinden van de weg met een plattegrond of aan het schatten van hoogtes en afstanden. In de educatieve app Startrekenen VR gaan leerlingen in virtual reality met deze onderwerpen aan de slag. De app maakt gebruik van spectaculaire 3D-opnames en computeranimaties. Zo kunnen leerlingen optimaal leren in een realistische omgeving.

Uitdagende games

Startrekenen VR bestaat uit verschillende games die elk een specifiek onderwerp behandelen. In de games moeten leerlingen opdrachten uitvoeren en vragen beantwoorden, bijvoorbeeld: hoe lang is de Erasmusbrug in Rotterdam? De leerling kan dan zelf op onderzoek uit gaan rondom de Erasmusbrug om de vraag te beantwoorden. In de 3D-opnames zijn informatiepunten en uitlegvideo’s toegevoegd om de leerling handvatten te bieden bij het oplossen van dit soort vragen. Naast hoogte en lengte verschijnt er binnenkort een game met kaarten en routes. Met behulp van een plattegrond en routebeschrijvingen moet de leerling zijn weg vinden in een virtuele stad.  Startrekenen VR wordt de komende tijd uitgebreid met meerdere games.

 

Uitstapje in de klas

Startrekenen VR maakt het mogelijk om ‘uitstapjes’ buiten het klaslokaal te maken die zonder VR niet in één lesuur te realiseren zouden zijn. Tijdens deze uitstapjes gaan leerlingen op een andere manier met rekenen aan de slag, waardoor ze meer leren, meer plezier hebben en langer onthouden wat ze hebben geleerd. Startrekenen VR is op verschillende niveaus in te zetten in het voortgezet onderwijs en het mbo.

 

App voor iOS en Android

De app is beschikbaar voor iOS en Android. Naast een mobiele telefoon heb je dan enkel nog een VR-bril nodig om de games te kunnen spelen. Dat kan een eenvoudige kartonnen bril zijn.

Startrekenen VR is onderdeel van de rekenmethode Startrekenen van Uitgeverij Deviant. De eerste game is kosteloos te spelen voor iedereen. De volgende games zijn beschikbaar voor gebruikers van Startrekenen Online.

Download voor Android of iOS

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *