Voice-assistent van Facebook voor de Oculus

Momenteel is Facebook bezig met de ontwikkeling van een voice-assistent die vergelijkbaar is aan voice-assistens van concurrenten zoals Alexa, Siri of Google Assistant. Het voornamelijk doel van deze voice-assistent van Facebook is om de Oculus-headsets te ondersteunen en daarnaast ook de Portal en ‘toekomstige producten’.

Een Facebook-woordvoerder zei het volgende hier over: “We werken aan de ontwikkeling van voice- en AI-assistent-technologieën die mogelijk van toepassing zijn op onze AR/ VR-producten, waaronder Portal, Oculus en toekomstige producten.”

Implementatie van de voice-assistent

Voor de rest laat Facebook weinig informatie los over het betreffende onderwerp, zo is het bijvoorbeeld nog steeds onduidelijk hoe Facebook de voice-assistent wil implementeren en welke taken het zal uitvoeren met betrekking tot VR-gebruikers. Als het echter om een ​​implementatie met meerdere producten gaat, zou dit kunnen betekenen dat we een uitgebreid pakket gaan krijgen die vergelijkbaar zij kunnen zijn met wat de voice-assistenten van vandaag al allemaal kunnen.

Voice-assistent voor Oculus

De voice-assistent van Facebook zal geen primeur zijn op de Oculus-apparaten. In maart 2017 bracht Oculus namelijk zelf al zijn ‘Oculus Voice’-service uit, dit is een standaard voice-assistent dat de mogelijkheid biedt om gesproken zoekopdrachten uit Oculus Home uit te voeren of bijvoorbeeld door je games en apps te navigeren. Het beschikt bijvoorbeeld nog niet over dingen zoal het zeggen van “Hey Oculus, herinner me binnen drie kwartier aan het diner”, dit is iets waar de nieuwe voice-assistent van Facebook handig van pas kan komen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *