Vooroordelen over VR

Een grote groep van de bevolking heeft nog geen ervaring met VR en staan er om verschillende redenen nog niet voor open om kennis te maken met VR. In deze blog wordt besproken of deze vooroordelen terecht zijn.

Misselijkheid door VR

Je hoort vaak het woord misselijkheid en VR in een zin. Veel mensen denken, wanneer je een VR-bril te lang op hebt je snel misselijk wordt. Met de nieuwe technologie van VR-brillen is dit bijna nooit meer het geval. In de praktijk geven mensen vaak aan dat ze van tevoren bang waren dat ze misselijk worden, maar dit gevoel uiteindelijk helemaal niet ervaren, wanneer ze in de VR-wereld zitten.

Grote ruimte nodig voor VR

Voor virtual reality denken mensen vaak, dat er een grote ruimte nodig is om hier een spel op te spelen. In de praktijk is dit niet nodig. Er zijn spellen, waar je een grote ruimte voor nodig hebt om het te kunnen spelen, maar er zijn ook genoeg games op te noemen die niet in grotere ruimtes gespeeld hoeven te worden. Neem als voorbeeld de VR-diner game van Galaxy games. Dit wordt gespeeld aan tafel. Er is verder geen extra ruimte nodig.

 

Slechtere kwaliteit van VR

VR wordt over het algemeen gezien als een platform waar de beeldkwaliteit van mindere kwaliteit is. Ook dit is een vooroordeel die niet waar is. De nieuwste VR-brillen zijn juist van zeer hoge kwaliteit. In de praktijk hoor je vaak mensen zeggen dat ze bijna geloven dat ze er echt in staan. Ze gaan helemaal op in de game, vanwege de goede kwaliteit.

 

VR egoïstisch?

VR wordt soms gezien als een egoïstisch platform. Een iemand heeft de VR-bril op en de andere mensen kunnen niet dezelfde ervaring krijgen als iemand die de VR-bril op heeft. Echter, is dit niet per se waar. Een groep van meerdere mensen kunnen samendoen met een bril. Om bij het voorbeeld van het diner game van Galaxy games te blijven, dit is een spel wat met een groep van meerdere personen gespeeld kan worden. Er zijn meerdere levels. Wanneer iemand een level uitspeelt, krijgt de volgende persoon de VR-bril. Verder heeft iedereen zonder VR-bril ook belangrijke taken om te helpen met het oplossen van verschillende puzzels. Teamwork is dus juist heel belangrijk met dit spel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *