VR in het onderwijs
vr_in_de_klas

Met Virtual Reality is het mogelijk om kinderen spelenderwijs te laten leren, en dit is natuurlijk altijd beter dan het “oude saaie” uit een boekje oplezen. VR wordt al, op eigen houtje, door diverse leraren enthousiast toegepast (we spraken al eens met meester Jeffrey hierover) en naast dat het leuk is, is VR voor educatieve doeleinden ook buitengewoon effectief.

De aangetoonde inprint die VR veroorzaakt (lees hier hoe groot die is) zorgt er voor dat de retentie, hoe goed het wordt onthouden, van zaken die men in VR ervaart, vele malen groter is dan van de zaken die men leest of hoort.

Een gemiddeld mens onthoudt 10% van wat het hoort, 20% van wat het leest en maar liefst 90% van wat het ervaart. Het ervaren van Virtual Reality valt in die laatste 90%. Dat is de reden waarom leermateriaal wat via VR wordt getoond een grote retentie kent. En het daarmee een buitengewoon effectief leermiddel zal blijken. Een leuk voorbeeld, is wel de VR Dino spaaractie van Albert Heijn die enige tijd geleden speelde. Ouders gaan dit herkennen: Als jouw kinderen hiermee aan het spelen zijn geweest weten ze je ineens verrassend veel te vertellen over Dinosauriërs!

Het toepassen van Virtual Reality staat nog in de kinderschoenen, de potentie echter is enorm.

Lees al onze artikelen over VR & Educatie hier