Wilt u genieten van een glaasje Negroamaro?

Mijn moeder is bijna jarig en ik wil haar graag een lekkere wijn geven als cadeau, want we gaan gezellig koken met de hele familie dus er moet wel iets passend te drinken zijn. Mijn moeder houdt van donkere, diepe fruitige wijn. Ik vind het nooit zo fijn om een wijn in de winkel te kopen dus ik dacht laat me is online goed onderzoeken wat een lekkere wijn kan zijn. Ik kwam de website desmaakvangoedewijn.nl tegen en besloot onderzoek te doen. Ze verkopen rode wijn, witte wijn, rosé wijn, port, mousserend, dessertwijn, alcoholvrij en verschillende pakketten. Ik ben wel is met mijn moeder en zus naar een wijnenproeverij geweest en twee daarvan vond ze heel lekker. Ik kon me de hele tijd niet meer herinneren welk druivenras dat was maar ik kwam het gelukkig tegen op de website, genaamd Negroamaro en Primitivo. Ik heb toen die twee aangevinkt en kreeg een aantal wijnen te zien. De eerste wijn die Ik toen heb gekozen was voor de Varvaglione, 12 e Mezzo Negroamaro del Santo IGP, dit is een rode wijn en hij komt uit Italië, is geoogst in 2019, moet geserveerd worden op een tempratuur van 16-180 graden. Deze druivensoort staat bekend om krachtige wijnen te produceren. De naam betekend ook letterlijke ‘de donkere bittere’ dat is ook zo als de druif niet genoeg tijd heeft gehad om te rijpen, dan smaakt het naar kool en thee. De wijn kan lekker gedronken worden als een borrel maar ook bij stoofpotjes en gebakken vleesgerechten. De tweede wijn die ik heb gekozen is een wijnpakket met 6 flessen. De eerste fles heet Varvaglione, 12 e Mezzo Primitivo del Salento IGP, Mocavero, Primitivo del Salento, Conte di Campiano, Primitivo di Manduria DOC, Conti Zecca, Il Quattro Conti Primitivo en nog 3 andere flessen maar de namen zijn te lang. Deze wijnen komen ook uit Italië en moeten een zwoele, fruitige smaak hebben. Deze blauwe druivensoort groeit het beste in warme klimaten. Primitivo heeft een sterke geur die ruikt naar aardbeien, bramen en zwarte bessen. Hij is goed te combineren met gekruide gegrilde vleesgerechten en pasta’s met tomatensauzen.

Voor een lekker wijntje om even te genieten is de Negroamaro heel geschikt

Een handige site waar veel informatie staat over de komaf van de wijnen, en druivensoorten. Er staat ook goed beschreven waar de wijn naar smaakt dat is ook handig als je nog niet helemaal weet wat voor wijn je wilt of een keer iets nieuws wilt proberen. Er zijn veel keuze soorten wijn, uit welke landen en druivensoorten zoals Negroamaro en Primitivo. Als je er nog helemaal niks over weet is het ook heel handig om de omschrijvingen te lezen, daar staat ook in waarmee het lekker te combineren is, hoelang houdbaar de wijn is en hoeveel % de Negroamaro heeft.

Een ruim assortiment aan soorten wijnen dat u kunt bekijken op desmaakvangoedewijn.nl

Ik heb meer geleerd over wijnen en heb mijn Negroamaro gevonden en kunnen bestellen, dus ik raad u deze website aan omdat:

  • U een groot assortiment heeft om uit te kiezen
  • U veel meer heeft geleerd over de soorten wijnen die verkocht worden
  • U goede kwaliteit wijn koopt

Wilt u zelf lekkere wijn bestellen kunt altijd nog de website bezoeken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *