WordPress VR en 360° support nu een feit

wordpress_VR

WordPress biedt vanaf vandaag volledige ondersteuning voor VR en 360° foto en video welke toegankelijk zal zijn op zowel Desktop, Mobiel als VR headsets.

Het was natuurlijk al wel mogelijk om 360° video en foto te embedden via de methode die we hier al eens beschreven maar het is zojuist een stuk makkelijker geworden om VR content te embedden in je WordPress website.

 

Op een Desktop is de content te bekijken en te bedienen door simpele “drag around” zoals je dit ook gewend bent bij bijvoorbeeld Youtube 360.
Met een mobiel of een VR headset kan je de content beleven zoals deze bedoelt is, uiteraard heb je daar bij een mobiel wel een VR headset nodig (Google Cardboard, Daydream View,of Samsung Gear VR bijvoorbeeld)

Deze stap is wat dat betreft niet heel vernieuwend, WordPress gebruikt WebVR om dit te bereiken en dat is op zich al even “onder ons”

Het is wat ons betreft wel een enorme stap voorwaarts naar het verder Mainstream worden van Virtual Reality. WordPress is wereldwijd het meestgebruikte platform en alleen zijn gehoste blogs leveren al ruim 400 miljoen bezoekers per maand op. Het gemak waarmee webmasters vanaf nu VR content (waaronder 360° foto en video) op hun eigen WordPress website kunnen zetten zal zeker bijdragen aan een verder toenemende populariteit en bekendheid van VR in zijn algemeen.

 

wordpress-vr-360-publish

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *