Met Blippar zelf augmented reality maken

eindresultaat_uitgelicht

Ja dit is eigenlijk niet “Zelf VR maken” maar meer “Zelf AR maken”. Ik wil echter voorkomen dat het hier een oerwoud aan menu-items gaat worden dus voor nu maar even onder deze categorie 😉Afbeeldingsresultaat voor blippar logo\

Blippar is een van die Augmented Reality platformen welke zich kenmerkt door laagdrempeligheid en toepassingsmogelijkheden. En ik kan je alvast verklappen dat Blippar je versteld zal doen staan, en dat zeg ik niet omdat ik wat te verkopen heb want dat is niet zo 😉

Wat is Blippar?

Blippar is een platform waarmee jij in staat bent om zelf Augmented Reality te produceren, en dat wil in dit geval dus zeggen: het toevoegen van digitale elementen (Video, audio etc) aan de “echte wereld”. Je kan met Blippar dus je hele eigen “AR Overlay” creëren en dat is best uniek op dit moment. Het unieke ligt met name in het feit dat Blippar al een enorme populariteit kent en om deze reden dus ook al bekend is bij veel mensen.

Blippar is feitelijk een app op je telefoon (download voor iOS of Android) welke verbluffend eenvoudig werkt. Je opent de app en je krijgt een “Tap here to start Blipping” melding. Na dat “tapje” kan de lol beginnen. Je “kijkt” met deze app om je heen en er beginnen gelijk woorden te verschijnen in een soort “cloud” middenin het scherm, je zal al snel zien dat de App verbazingwekkend veel objecten herkend. Zodra Blippar wat herkend krijg je een popup ballon en een hele reeks aan “relevante” ballonnetjes. Je kan van hieruit gewoon aantikken en details bekijken.

Het grappige is dat Blippar met de dag “slimmer wordt” doordat er in sneltreintempo “Blipps” worden aangemaakt door gebruikers. Zo kan je naar planten “kijken” en deze worden daadwerkelijk herkend en ook mijn eigen kat wordt feilloos herkend door Blippar.

Wat kan ik met Blippar?

Zoals gezegd: gebruikers maken dagelijks vele “Blipps” aan en hier zit wat mij betreft voor jou, de lezer, de toegevoegde waarde. Je bent namelijk in staat om geheel gratis je eigen Blipp aan te maken, dat wil zeggen dat jij bijvoorbeeld het logo van je bedrijf, een foto of wat dan ook tot “Blipp” kan omtoveren. Deze Blipp is vanaf dat moment ook beschikbaar voor “de wereld”.

Ik ga hier in een apart artikel op in en laat je zien hoe eenvoudig dit is!

 

blippar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *