Zo ziet Social VR er uit op Google Daydream

daydream_vr_multiplayer

Een paar dagen na de bekendmaking dat Google een industriewijd VR platform lanceert; Google Daydream, komen de eerste video’s over hoe onderdelen hiervan er wellicht uit komen te zien ook al naar buiten.

In een door het Daydream team geposte video maken we kennis met de wereld van “Virtual Reality Multiplayer”. De ontwikkeling van dergelijke initiatieven is volgens ons van een enorme en niet te onderschatten waarde, juist het Sociale aspect van VR is iets wat nog niet overal voldoende onder de aandacht is terwijl dit toch een erg belangrijke component zal zijn in het Virtuele landschap.

Avatar en aanwezigheidsgevoel

Wat we nu te zien krijgen is al veelbelovend, en eigenlijk ook wel grappig. Google lijkt namelijk het probleem van een geloofwaardige “Avatar” op buitengewoon creatieve en eenvoudige wijze op te lossen.

Wat we zien is hoe jouw Avatar er straks uit gaat zien (ongeveer en onder voorbehoud 😉 ) in Daydream Multiplayer.
In bovenstaande video kan je zien dat de Avatar feitelijk bestaat uit een Google Cardboard met oogjes. De oogjes lijken (in de video) ook nog redelijk interactief te zijn. Het zal er straks in de praktijk op neerkomen dat de “hoofdbeweging” en oogbeweging van de hoofdjes er voor zal zorgen dat gebruikers weten waar de andere spelers op dat moment naar kijken.

“Avatars kunnen worden versimpeld tot slechts een zwevend hoofd met oogjes terwijl we hiermee nog steeds in staat zijn om emoties en sociale signalen uit te drukken”

Aldus Rob Jagnow in een post op het ontwikkelaarsblog

“Ogen zorgen er voor dat mensen een richtpunt krijgen om naar te kijken en spreken, het bevordert ook de Face to Face communicatie waardoor zelfs deze simpele Avatars meer menselijk aanvoelen. Door het toevoegen van handen en met name ook het stemgeluid komen we tot een gevoel van aanwezigheid”

Personalisatie

In onderstaande video valt ons het petje op wat gedragen wordt. Dit wijst er op dat er straks ook een zeker mate van personalisatie te realiseren valt. Je kan straks waarschijnlijk kiezen voor een “Basis Avatar” en deze opleuken en tunen met diverse accesoires (aanname!)

We houden je hier uiteraard op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rond Google Daydream!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *